Malmö tar revansch


Trean går sin egen väg. Amerikanska tv-kanalen Fox och brittiska modetidningen GQ har båda skildrat Malmö som en gangsterstad. Nu bubblar en ny berättelse om Malmö – med mode, mat och musik som viktiga komponenter.

Läs hela artikeln »

Vägen tillbaka


”Du kan lämna dina medaljer där ute, här inne är du bara alkis”. På behandlingshemmet hade Emma Igelström ingenting för sina gamla meriter. Där var hon en patient som alla andra. Hon är inte den enda idrottsstjärna som gått i fällan: Samma kicksökande som gör en till stjärna kan leda till missbruk.

Läs hela artikeln »

Vildmark och strandliv i ett


I Tanzania kan man räkna med att få sitt lystmäte både när det gäller sol, bad och inte minst äventyr. På savannen samsas lejon med elefanter, flodhästar och horder av zebror och gnuer. Mindre än en timmes flygresa bort slår Indiska Oceanens smaragdfärgade vågor mot kritvita stränder på kryddön Zanzibar.

Läs hela artikeln »

Kom i form med japanska trenden Tabata


Ont om tid, men ändå sugen på att träna – och dessutom göra det hårt? Då ska du lägga ordet tabata på minnet. Så stavas den senaste flugan på gymmen

Läs hela artikeln »

Trekamp för alla typer


Triathlon. Tänker du järnmän som späker sina kroppar? Dygnslånga tävlingar? Olidliga avstånd? Visst. Men det är också en idrott som slagit rot bland sådana som du och jag – helt vanliga motionärer. GP åkte på Colting Triathlon Camp i Borås för att ta reda på varför.

Läs hela artikeln »

”Nu kan våra barn äntligen höra igen”


Trots att ingen annan i släkten är hörselskadad visade det sig tidigt att systrarna Alma och Elsa Vogel var döva. Efter en slitsam resa med flera operationer och många sjukhusvistelser kan de numera både prata och höra tack vare det hörseltekniska hjälpmedlet cochlea-implantat.

Läs hela artikeln »

”Hon tydde sig till oss från första stund”


Sju års väntan och längtan förvandlades i slutet av oktober förra året till ren och skär lycka för Susanne och Andreas Petersson, 34. Då reste de till Nigeria för att hämta hem sin lilla dotter Emmanuella.

Läs hela artikeln »

Diagnos: tulpanfeber!


För tio år sedan drabbades konstnären Ulf Hansson av en stor passion: tulpaner. Idag vårdar han drygt 40 sorter, några med anor från 1600-talet. Några exemplar tar han med sig till den årliga tulpantävlingen i Yorkshire.

Läs hela artikeln »

En bit Afrika i Varberg


Kärleken till en kontinent som skänkt Linda Rasmussen och Sven Zetterlund både stor lycka och den svartaste sorg har fått paret att inreda sitt eget lilla Afrika i Sverige. Här finns allt från afrikansk gästfrihet till elefantbajs.

Läs hela artikeln »