Mark predikar om vardagen


Hovnarr, mumintroll, skallig bög som stammar. Epiteten har inte alltid varit smickrande, men i själva verket är det väldigt få – om någon, som har något ont att säga om Mark Levengood. På söndag gästar han Malmö med sin föreställning Sound of Mark.

Läs hela artikeln »

Taggad kämpe som gillar dueller


På tv en tystlåten samuraj som skickligt jonglerar bort sina motståndare. I verkligheten en harmonisk och hängiven träningsentusiast, ständigt på jakt efter fysiska utmaningar. För andra säsongen får vi i vinter se västsvenska Jenny Adolfsson duellera i Gladiatorerna.

Läs hela artikeln »

Bilindustrin blev Halmstadbon Christer Karlssons väg ut i världen


Runtom i världen har han blivit berömd för sina vetenskapliga artiklar, men i Sverige känner vi främst igen honom som ”bilprofessorn”. Halmstadbördige Christer Karlsson anlitas flitigt av media för att tycka till om fordonsindustrin, inte minst kristyngda Saab och tidigare även Volvo.

Läs hela artikeln »

Five minutes of fame


Ett tag prydde de löpsedlarna över hela Sverige. Men lika fort som trycksvärtan torkat stod de åter i sin gamla vardag. Eller? H har mött tre halländska dokuskådisar och tagit tempen på livet bortom rampljuset.

Läs hela artikeln »

”Allt blir lättare när man vet vad man vill”


Hon har ett ”riktigt” jobb, som terrorexpert vid världens största säkerhetsorganisation. Vid sidan om är hon även framgångsrik deckarförfattare. Men det är mest ”på skoj”. Kristina Ohlsson, aktuell med sin tredje kriminalroman, låter ingen tid gå till spillo.

Läs hela artikeln »

”Jag har gjort allt jag drömt om”


Det är mycket Håkan Hellström nu. I höstas firade han tioårsjubileum, släppte en ny platta och en biografi. På Grammisgalan kammade han hem tre priser, bland annat som årets bästa artist. Nu pågår tre månaders intensivt turnerande med flera stopp i Skåne.

Läs hela artikeln »

Pettson och Findus pappa längtar till bonnalandet


Pettson och Findus har gjort Sven Nordqvist till en folkkär man. Själv trivs han bäst i ensamhet, med sina teckningar, modellbyggen och sin ständiga längtan tillbaka det gammeldags bonnalandet. Trots att han är uppvuxen i Halmstad, en cykeltur från havet.

Läs hela artikeln »

Samlaren som köper Oskarström


Fastighetsägare Magnus Fritzell är en rätt osannolik figur. Utseendemässigt är det svårt att ta fel på honom, iklädd hatt och shorts året om. Och i Oskarström är han mannen som köpt upp hela stan – mest för att det är en kul grej.

Läs hela artikeln »