Tullens beslag av alkohol ökar


Tullen beslagtar allt mer smugglad alkohol. Orsaken är fler kontroller och bättre polissamarbete. I Västra Götaland har beslagen av smuggelsprit stigit med över 1000 procent på två år.

Läs hela artikeln »

Ramadan värd miljarder för den svenska handeln


Idag inleds fastemånaden Ramadan. Enligt Svensk Handel omsätter den muslimska högtiden över en miljard kronor i dagligvaruhandeln. För handlarna i Malmö är ramadan en av årets största högtider, efter julhelgen.

Läs hela artikeln »

Tjejerna tar täten i löparboom


Ikväll kickar 16 000 kvinnor igång löparsäsongen i Vårruset. Till helgen är det dags för Göteborgsvarvet – där andelen kvinnor slår rekord. En löparvåg drar genom Sverige, och det är tjejerna som springer i bräschen.

Läs hela artikeln »

Yrkesfiskare åskådare när Greenpeace agerade


Under övervakning av lokala yrkesfiskare och Kustbevakningen inledde Greenpeace på måndagen sin omdiskuterade aktion med att dumpa stenblock utanför Hallandskusten. Organisationen har fått tillstånd för dumpningen, men aktionen får ändå kritik från fiskebranschen och jordbruksminister Eskil Erlandssson.

Läs hela artikeln »

Mjältbrand ödelade hans livsverk över en natt


I slutet av förra året dog plötsligt tretton kor på gården Telnebacka i Halland i vad som skulle visa sig vara den farliga sjukdomen mjältbrand. Något lika omfattande utbrott har inte tidigare inträffat i Sveriges moderna historia och saneringsarbetet beräknas kosta tiotals miljoner kronor.

Läs hela artikeln »

Lillasyster som snart föds ska rädda livet på Felix


Hon har kallats alltifrån reservdelsbarn till designbaby. Om sju veckor föds Emma Richardson. Hon ska rädda sin storebror Felix, 5, från att en dödlig sjukdom ska bryta ut i hans kropp.

Läs hela artikeln »